فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد - سال یکم شماره 2 (تابستان 1401)

نشریه پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد
سال یکم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جاوید قهرمانی نهر، حامد نوذری*، محمدابراهیم صادقی صفحات 67-79
    هدف

    شرکت های بیمه علاوه بر ایفای نقش مهمی که در ایجاد امنیت اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری دارند، خود نیز سرمایه گذاری می کنند. صنعت بیمه کشور به عنوان یکی از موسسات مالی کشور از جایگاه ویژه ای در فرایند سرمایه گذاری برخوردار است و توجه ویژه به سیاست های سرمایه گذاری مناسب درزمینه صنعت بیمه ضروری است. به طوری که کارایی این صنعت در تخصیص بودجه موجود، سایر بخش های اقتصادی را تحریک می کند. این مطالعه به دنبال مدل سازی سرمایه گذاری در عملکرد شبکه های پویای شرکت های بیمه است.

    روش شناسی پژوهش:

     در این مقاله یک مدل نوین برای سرمایه گذاری برای بررسی عملکرد شبکه ای پویای شرکت های بیمه در ایران طراحی شده است. مدل طراحی شده با استفاده از نرم افزار GAMS اجرا و خروجی های حاصل از مدل بر اساس روش رگرسیونی تحلیل شده است. اطلاعات موردنیاز بر اساس آمار شرکت های بیمه در ایران بین سال های 1391 تا 1398 جمع آوری شده است.

    یافته ها

    پس از ارزیابی این واحدها، از 15 شرکت مورد ارزیابی، 6 شرکت دارای عملکرد واحد بوده و به عنوان شرکت های کارآمد معرفی شدند. میانگین کارایی شرکت های بیمه 0.78 و انحراف معیار 0.2 است. نتایج نشان می دهد که افزایش ارزش سرمایه گذاری ها به دلیل کاهش زیاد هزینه است و از نظر سرمایه و سود خالص شرکت ها عدد زیادی است که پتانسیل مشخص و قوی برای شرکت های بیمه است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    در این مقاله مدل سازی سرمایه گذاری برای بررسی عملکرد شبکه ای پویای شرکت های بیمه در ایران انجام پذیرفته است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مدل سازی پویا، شرکت های بیمه
  • وحید مهدوی خو، محسن ایمنی*، سید احمد عدالت پناه صفحات 80-92
    هدف

    شرایط اقتصادی در زمان های رونق یا رکود آثار متفاوتی بر سرمایه در گردش و عملکرد شرکت ها دارد. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط بین چرخه تبدیل وجه نقد و عملکرد جاری و آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.

    روش شناسی پژوهش:  

    نمونه آماری پژوهش حاضر که متشکل از 113 شرکت، در بازده زمانی 9 ساله از سال 1391- 1399 است. در این پژوهش، برای آزمون فرضیه ها از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش داده های ترکیبی برای تجزیه وتحلیل داده های آماری استفاده شده است. همچنین از معیار سودآوری بازده حقوق صاحبان سهام (ROE)، به عنوان شاخص عملکرد شرکت ها بهره برده شد. در پژوهش حاضر عملکرد در چهار دوره زمانی سال جاری (t)، سال بعد (t+1)، (t+2) و (t+3) مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که طول چرخه تبدیل وجه نقد با سودآوری جاری (t) دارای رابطه منفی و معناداری است؛ در حالی که ارتباطی بین این متغیر و سودآوری آتی (t+1) مثبت بوده است. همچنین نتایج نشان داد بین متغیرهای پژوهش در سال های (t+2) و (t+3) رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین ارتباط منفی بین طول چرخه تبدیل وجه نقد و سودآوری جاری (t) و آتی (t+1) به اندازه شرکت وابسته است؛ درحالی که با سودآوری آتی (t+2) و (t+3) ارتباطی یافت نشد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     بر اساس نتایج این پژوهش می توان بیان داشت توجه به مقوله تبدیل وجه نقد می تواند در عملکرد جاری و آتی شرکت ها تاثیر بسزایی داشته باشد و شرکت ها با سطح بهینه سرمایه در گردش می توانند استراتژی های عملیاتی مناسب خود را تدوین نمایند.

    کلیدواژگان: چرخه تبدیل وجه نقد، عملکرد، سودآوری، مدیریت سرمایه در گردش
  • الهام فاضلی ویسری*، سید محمود نوراشرف الدین، مهران فاضلی ویسری صفحات 93-111
    هدف

    پژوهش حاضر ازلحاظ موضوعی به بررسی احصاء عوامل موثر در آمادگی استراتژیک برای مدیریت بحران و همچنین تاثیر آن بر بهره وری می پردازد و نقش چابکی سازمانی و بهداشت روانی کارکنان موردبررسی قرار می گیرد.

    روش شناسی پژوهش: 

    ازنظر هدف کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی می باشد. در این راستا چهار مولفه تحت عنوان متغیرهای پژوهش آمادگی استراتژیک، چابکی سازمانی، بهداشت روانی کارکنان و بهره وری در قالب شش فرضیه موردبررسی قرار گرفتند. این پژوهش این ادعا را مورد آزمون قرار داده است که افزایش چابکی سازمانی و بهداشت روانی کارکنان باعث افزایش آمادگی استراتژیک در بحران ها می شود و همچنین به بررسی رابطه بین بهداشت روانی کارکنان و چابکی سازمان با بهره وری می پردازد.

    یافته ها

    یافته ها ابتدا بر  تایید صحت  فرضیه های بیان شده صحه گذاشته و نشان می دهد د بین چابکی سازمان با آمادگی استراتژیک برای مدیریت بحران رابطه معناداری وجود دارد، همچنین بهداشت روانی و آمادگی استراتژیک برای مدیریت بحران رابطه مثبت وجود دارد و درنهایت بین بهداشت روانی کارکنان و چابکی سازمان رابطه معناداری بیان گردید.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     در این تحقیق سعی شده با شناسایی چالش های موجود در دانشگاه های آزاد استان مازندران تاثیر بهداشت روانی کارکنان بر چابکی سازمان و تاثیر هردوی آن ها در آمادگی استراتژیک سازمان ها در مقابله با بحران ها موردبررسی و تحلیل قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آمادگی استراتژیک، بهداشت روانی، بهره وری، چابکی سازمانی، مدیریت بحران
  • حبیبه نظیف* صفحات 112-126
    هدف

    این مقاله باهدف بررسی بیشتر در موضوع مهندسی مجدد فرایندهای کسب وکار در لجستیک (BPR) انجام شده است. BPR بازنگری و بازسازی اساسی روش های کسب وکار برای افزایش جنبه های مهم و حیاتی عملکردهایی مانند هزینه، کیفیت، خدمات و سرعت است. هم چنین، یک عامل اصلی برای تضمین موفقیت کسب وکار است. ازاین رو، این مطالعه مرور سیستماتیک ادبیات BPR برای شرکت های لجستیکی را انجام می دهد، مدیران و نویسندگان فعال در BPR را هدایت می کند و آن ها را از روند فعلی، گذشته و آینده در این رشته آگاه می سازد.

    روش شناسی پژوهش:

    BPR پیشنهادی در چارچوب طبقه بندی تحقیقات لجستیک، مبتنی بر یک مرور ادبیات جامع است که بر روی مقالات چاپ شده در مجلات تا سال 2020، تمرکز می کند. درمجموع بیست ودو منبع دانشگاهی ازنظر هدف تحقیق و ماهیت، روش به کار گرفته شده، رویکرد نظری و سطح تجزیه وتحلیل موردبررسی و بازیابی قرارگرفته اند.

    یافته ها

    یافته های این مقاله نشان داد که شرکت های BPR نسبت به شرکت های غیر BPR درزمینه محاسبات اطلاعات، استفاده از فناوری، ساختار سازمانی، هماهنگی و کلیه فرایندهای کلیدی لجستیک عملکرد بهتری دارند. نتایج می تواند سازمان های لجستیکی غیر BPR را برای ارزیابی مجدد امکان پذیری این برنامه ها ترغیب کند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     این مقاله نیاز شناسایی شده به چارچوب طبقه بندی جامع BPR  را در مطالعات لجستیک برآورده می کند. این موضوع اساسا یک نقشه مفهومی از BPR موجود در تحقیقات لجستیک را به دانشگاهیان و متخصصان ارایه داده و فرصت های تحقیق در آینده را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: مهندسی مجدد فرایندهای کسب وکار، لجستیک، مرور سیستماتیک
  • داریوش رهنما، سید مجتبی موحدی فر* صفحات 127-146
    هدف

    مدیریت زمان و هزینه و کیفیت از ارکان بسیار ضروری یک پروژه می باشند. در این پژوهش تلاش بر این است تا با شناخت دقیق و تبیین موضوع، عوامل موثر بر بهینه سازی هزینه، زمان و کیفیت پروژه های عمران شهری شهر نیشابور ارزیابی و اولویت بندی شود.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش توصیفی - تحلیلی و ازلحاظ نوع هدف کاربردی است. در این پژوهش ابتدا با استفاده از روش دلفی فازی اقدام به اعتبارسنجی شاخص ها و مولفه های پژوهش گردید؛ سپس از تکنیک DEMATEL و روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق همه متخصصان و صاحب نظران و تصمیم گیرندگان پروژه های عمرانی شهری و صاحب نظر درزمینه کنترل و بهینه سازی هزینه و زمان و کیفیت که با توجه به سابقه، مهارت، تخصص و... تعداد آن ها محدود است و 25 نفر می باشد و نمونه گیری به صورت سرشماری صورت پذیرفت.

    یافته ها

    این پژوهش نشان می دهد که پنج عامل اصلی بر بهینه سازی هزینه، زمان و کیفیت پروژه های عمران شهری موثر می باشند که شامل: عوامل طراحی و تهیه اسناد مناقصه، عوامل کارفرما، عوامل پیمانکار، عوامل پروژه و درنهایت عوامل خارجی می شوند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    با توجه به نتایج به پیمانکاران و تصمیم گیرندگان توصیه می شود با تامین مالی و پرداخت به موقع راندمان پروژه را بالا ببرند زیرا عدم تامین به موقع موجب مشکلاتی از قبیل تعطیلی و تاخیر و افزایش فزاینده هزینه و کاهش کیفیت پروژه می گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت پروژه، مدیریت هزینه، مدیریت زمان، روش فرآیند تحلیل شبکه ای، روش دلفی فازی
  • سید رضا سید نژاد فهیم*، زهره جهان پناه صفحات 147-159
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین میزان دسترسی به اهداف سودآوری و کیفیت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش شناسی پژوهش: 

    فرضیه های پژوهش بر اساس داده های گردآوری شده از 159 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در طی سال های 1393 تا 1398 است. برای تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، از الگوی رگرسیون خطی چند متغیره به روش داده های ترکیبی استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در سطح اطمینان %95 بین میزان رسیدن به اهداف سودآوری و مدیریت سود تعهدی رابطه معناداری وجود ندارد. از سوی دیگر میزان رسیدن به اهداف سودآوری تاثیر منفی و معناداری بر مدیریت سود واقعی می گذارد. همچنین نتایج نشان می دهد شرکت هایی که به اهداف سودآوری خود می رسند، تمایل بیشتری برای هموارسازی سود خود نیز دارند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    این مطالعه با ارایه شواهد تجربی جدید در مورد اثرات رسیدن به سود پیش بینی شده، به ادبیات کمک می کند. یافته های این مطالعه می تواند به سرمایه گذاران جهت تصمیم گیری بهتر سرمایه گذاری کمک نماید. همچنین یافته های ما پیامدهای مهمی برای سیاست گذاران و نهادهای نظارتی دارد.

    کلیدواژگان: میزان دسترسی به اهداف سودآوری، مدیریت سود تعهدی، مدیریت سود واقعی، هموارسازی سود
|
  • Javid Ghahremani-Nahr, Hamed Nozari *, Mohammad Ebrahim Sadeghi Pages 67-79
    Purpose

    In addition to playing an important role in creating economic security and investment development, insurance companies also invest. The country's insurance industry as one of the country's financial institutions has a special place in the investment process and special attention to appropriate investment policies in the field of insurance industry is essential. So that the efficiency of this industry in allocating the existing budget stimulates other economic sectors. This study seeks to model investment in the performance of dynamic networks of insurance companies.

    Methodology

    In this paper, a new investment model is designed to examine the dynamic network performance of insurance companies in Iran. The designed model is implemented using GAMS software and the outputs of the model are analyzed based on regression method. The required information has been collected based on the statistics of insurance companies in Iran between 2012 and 2019.

    Findings

    After evaluating these units, out of 15 companies evaluated, 6 companies had unit performance and were introduced as efficient companies. The average efficiency of insurance companies is 0.78 and the standard deviation is 0.2. The results show that the increase in the value of investments is due to the large reduction in costs and in terms of capital and net profit of companies is a large number that has a clear and strong potential for insurance companies.

    Originality/Value:

     In this paper, investment modeling is performed to examine the performance of dynamic networks of insurance companies in Iran.

    Keywords: performance appraisal, Dynamic Modeling, Insurance Companies
  • Vahid Mahdavikho, Mohsen Imeni *, Seyed Ahmad Edalatpanah Pages 80-92
    Purpose

    Economic conditions in times of boom or recession have different effects on working capital and the performance of companies. The purpose of this research is to investigate the relationship between the cash conversion cycle and the current and future performance of companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Methodology

    The statistical sample of the present paper, which consists of 113 firms, has a 9-year period from 2012-2020. In this research, to test the hypotheses, multiple regression analysis using the panel data method was used to analyze the data. In addition, the Return On Equity (ROE) profitability measure was used as a performance index of firms. In the present paper, performance was studied in four periods of the current year (t), next year (t+1), (t+2) and (t+3).

    Findings

    The results show that the length of the cash conversion cycle has a negative and significant relationship with current profitability (t); While the relationship between this variable and future profitability (t+1) has been positive. In addition, the results showed that there is no significant relationship between the research variables in the years (t+2) and (t+3). Also, the negative relationship between the length of the cash conversion cycle and current (t) and future (t+1) profitability is dependent on the size of the company; While no relationship was found with future profitability (t+2) and (t+3).

    Originality/Value: 

    Based on the results of this research, it can be said that attention to the issue of cash conversion cycle can have a significant effect on the current and future performance of companies, and companies with an optimal level of working capital can formulate their appropriate operational strategies.

    Keywords: Cash conversion cycle, performance, Profitability, Working capital management
  • Elham Fazeli Veisari *, Seyed Mahmood Norashrafodin, Mehran Fazeli Veisari Pages 93-111
    Purpose

    The present study thematically examines the factors affecting strategic preparedness for crisis management as well as its impact on productivity and the role of organizational agility and mental health of employees.

    Methodology

    In terms of practical purpose and in terms of how to collect descriptive information is correlational. In this regard, four components under the heading of research variables of strategic readiness, organizational agility, mental health of employees and productivity were examined in the form of six hypotheses. This study tested the claim that increasing organizational agility and mental health of employee's increases It deals with strategic preparedness in crises and also examines the relationship between employee mental health and organizational agility with productivity.

    Findings

    The findings first confirm the validity of the hypotheses and show that there is a significant relationship between organizational agility and strategic readiness for crisis management, also mental health and strategic readiness for crisis management and finally between mental health. The employees and the agility of the organization showed a significant relationship.

    Originality/Value: 

    In this study, by identifying the challenges in the Azad universities of Mazandaran province, the effect of employees' mental health on organizational agility and the impact of both of them on the strategic readiness of organizations in the face of crises is examined and analyzed.

    Keywords: Strategic readiness, mental health, Efficiency, Organizational Agility, crisis management
  • Habibeh Nazif * Pages 112-126
    Purpose

    This paper aimed to more studies regarding the subject of Business Process Re-engineering) BPR) works in the logistics industry. BPR is the central reconsideration and thorough restructuring of business procedures to enhance the critical and contemporary aspects of performance like the expense, quality, service, and speed. Also, it is a key factor for guaranteeing businesses' achievement. Hence, this study investigates the Systematic Literature Review of BPR for logistics companies, leading the managers and writers active in BPR, and making them aware of the present, past, and future trends in this discipline.

    Methodology

    The proposed BPR in logistics research classification framework is based on a comprehensive literature review, which concentrates on peer-reviewed journal papers published until 2020. A total of 22 academic sources have been retrieved and analyzed in terms of research purpose and nature, the employed method, theoretical approach, and analysis level.

    Findings

    The findings of this paper showed that BPR companies outperform the non-BPR ones regarding information computing, technology uses, organizational architecture, coordination, and all key logistics procedures. The results can motivate non-BPR logistics organizations to reassess the feasibility of these plans.

    Originality/Value: 

    This paper fulfills an identified need for a comprehensive classification framework of BPR in logistics studies. It essentially provides both academics and practitioners with a conceptual map of existing BPR in logistics research and points out future research opportunities.

    Keywords: Business Process Re-engineering, Logistics, Systematic literature review
  • Dariush Rahnama, Seyed Mojtaba Movahedifar * Pages 127-146
    Purpose

    Time, cost and quality management are essential elements of a project. In this research, an attempt is made to evaluate and prioritize the factors affecting the cost, time and quality of urban development projects in Neishabour by accurately identifying and explaining the issue.

    Methodology

    This research is descriptive-analytical and applied in terms of type of purpose. In this research, first, using fuzzy Delphi method, the indicators and components of the research were validated; then DEMATEL technique and Analytical Network Process (ANP) method were used. The statistical population of the study is all specialists, experts and decision makers of urban development projects and experts in the field of control and optimization of cost, time and quality, which is limited in number due to history, skills, expertise, etc. and 25 And sampling was done by census.

    Findings

    This study shows that five main factors are effective in optimizing the cost, time and quality of urban development projects, which include: design factors and preparation of tender documents, employer factors, contractor factors, project factors, And eventually external factors.

    Originality/Value: 

    According to the results, contractors and decision makers are recommended to increase the efficiency of the project by financing and timely payment, because lack of timely financing causes problems such as closure and delay, increasing costs and reducing project quality.

    Keywords: project management, Cost management, time management, Analytical network process, Fuzzy Delphi Method
  • Seyed Reza Seyed Nezhad Fahim *, Zohreh Jahanpanah Pages 147-159
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the relationship between the level of achievement of profitability goals and profit quality in companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Methodology

    How are the objectives achieved? Include the main method(s) used for the research. What is the approach to the topic and what is the theoretical or subject scope of the paper?

    Methodology

    The research hypotheses are based on data collected from 159 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1393 to 1398. To analyze the data and test the hypotheses, a multivariate linear regression model using the combined data method was used.

    Findings

    The results of this study indicate that at 95% confidence level there is no significant relationship between the achievement of profitability goals and accrued earnings management. On the other hand, the rate of achievement of profitability goals has a significant negative impact on real profit management. The results also show that companies that achieve their profitability goals are more inclined to smooth their profits.

    Originality/Value: 

    This study contributes to the literature by providing new empirical evidence on the effects of projected profits. The findings of this study can help investors to make better investment decisions. Our findings also have important implications for policymakers and regulators.

    Keywords: Achievement of profitability goals, accrued earnings management, Real Earnings Management, Earnings smoothing